Adrian Orza, candidat la Primăria Timișoara! Fostul viceprimar merge ca independent.Fostul viceprimar Adrian Orza își mai încearcă o dată norocul la Primăria Timișoara. Acesta și-a anunțat oficial candidatura la funcția de primar din postura de independent chiar dacă mai multe partide l-au ofertat. De ce a ales această variantă? Pare a fi singura care îl lăsa să aibă conștiința împăcată.

N-a reușit să câștige Primăria Timișoara în urmă cu patru ani, dar speră să o facă acum. Adrian Orza spune că în 2012 s-a luptat cu colosul USL și i-ar fi fost imposibil să-l bată. Acum însă, premisele ar putea fi altele.

„M-am luptat  cu un colos puternic care a avut puterea de a câștiga, dar nu a avut puterea de a rezista. Acest tip de alianțe au făcut cetățenii să nu mai aibă încredere în politicieni și în clasa politică în sine. Am ajuns la concluzia că gestul pe care am să-l fac am să-l fac ca independent. E bine așa cel puțin pentru conștiința mea”, a explicat Adrian Orza.

Fostul viceprimar a ales să rămână la varianta de candidat independent, în ciuda ofertelor primite de la diverse partide mai mult sau mai puțin importante. Vorbim de formațiuni ca PSD, UNPR sau ALDE.

„Indiferent de cât de era de tentant să fiu parte a unei congregații de partide, cred că cel mai bine este așa. Șansele unui independent sunt mici, dar sunt dator oamenilor care m-au votat data trecută să candidez așa. Eu nici  după ce am pierdut și am ajuns consilier local nu m-am transformat într-un Gică Contra. În toate luările de poziție m-am străduit să fiu echilibrat”, a mai punctat Orza care se laudă cu o experiență de 12 ani în administrația locală și care spune că este dispus să colaboreze cu oricine îl va sprijini.

Până în momentul de față, în afată de Adrian Orza, la Primăria Timișoara și-au mai anunțat candidatura actualul edil Nicolae Robu (PNL), medicul Florin Bîrsășteanu (PSD) și Marius Dugulescu (PMP).

Sursă: Adrian Orza, candidat la Primăria Timișoara! Fostul viceprimar merge ca independent.