Independentul Adrian Orza și-a depus dosarul de candidatură pentru funcția de primar al Timișoarei!A fost ziua depunerii candidaturilor astăzi! Printre reprezentanții partidelor care au lăsat pe ultima zi depunderea documentației pentru a putea candida s-au regăsit și candidații independenți. Adrian Orza, care a fost curtat de mai multe partide, a venit astăzi la Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara pentru a-și depunde dosarul de candidatură pentru funcția de primar al urbei de pe Bega, dar și pentru Consiliul Local.

„Am depus candidatura pentru că foarte mulți oameni au muncit cu o determinare extraordinară pentru semnături și așa cum am promis încă de când am început să vorbesc despre lucrul ăsta am spus că voi merge independent.  Am o relație bună cu toate partidele, am primit oferte de la toți, însă candidez pentru funcția de primar și la Consiliul Local ca independent pentru că îmi doresc ca oamenii să aleagă lucrurile astea pentru mine și nu partidele, și de asta am refuzat orice funcție pe care aș fi putut să o primesc la masa verde. Nu am nevoie de nicio funcție negociată la masa verde, îi las pe oameni să decidă ce anume își doresc de la candidați”, spune Adrian Orza.

Adrian Orza recunoaște că este foarte greu să obții o funcție fără susținere politică, însă este convins că va reuși ce și-a propus.

„Am vrut să fac demersul ăsta civic și pentru că este greu, ca să încurajez pe alții să îl facă în viitor sau acum pentru că eu cred că clasa politică în momentul de față are nevoie de o raportare la alte coordonate, pentru că lumea și-a pierdut încrederea și atunci trebuie să redevenim cumva cu toții independenți de factorul politic și să revenim spre voința oamenilor. Partidele s-au detașat puțin cam mult de orbita asta civică a cetățenilor, agenda lor deseori nu mai coincide cu agenda publică și atunci cred că e nevoie de pași de genul acesta și mie mi-au plăcut provocările și premierele”, mai spune Adrian Orza.

Sursă: Independentul Adrian Orza și-a depus dosarul de candidatură pentru funcția de primar al Timișoarei!