MeteoriţiiAutor: Adrian Orza

Publicat in politicstand.com in data 17 februarie 2013

Crezând că dârele de fum de pe cerul Uralilor sunt lăsate de rachetele intercontinentale americane, Jirinovschi dădu fuga în beciul blocului, să-şi ungă cu vaselină , obuzele ruginite pe care le furase si le ascunsese acolo, înca de pe vremea crizei din Golful Porcilor. „Rastsvetali iablani i grushi…” fredona el răgusit , imaginându-şi fericit cum şuieră katiuşele pe cerul sovietic, inarmat cu şmirghel si unsoare si înţolit cu cea mai tare pufoaică din care nu a mai apucat să facă rachiu de la ultima beţie politică. Şi deşi Putin tocmai vorbise cu Obama la telefonul cu fir roşietic şi se asiguraseră reciproc că nu se pune problema de vreo exctincţie- cel putin nu încă-, fie ea şi naturală şi deci dinozaurii pot să stea liniştiţi până la loc comanda, bătrânul patriot de kolhoz continua să frece de zor vaselina pe fierul obuzelor ieşite din termenul de garanţie.

Peste Prut, dar înspre noi, Ponta, care nu mai dormise de cateva seri din pricina nechezatului vacilor din fideaua italienească, abia aţipit cu capul pe birou, s-a trezit nervos la telefonul lui Corlăţean care îl anunţă ritos : ” Sefu’ cred că ne bombardează alde Base’ la scară mondială”. Doamna Nina, care stătuse toată noaptea cu urechea lipită de galena legată la calorifer, să prindă ” Vocea Rusiei” îl trezi pe bătranul edec . ” Tovaraşe Ion, eu zic să-l sunaţi pe Adrian să nu iasă încă de acolo. Că e prăpăd afară”. Cum nu mai pusese geană pe geană de când cu ” justincţia”, Varanul Felix, alt nedormit, işi reciti încă o dată depoziţia şi-şi calculă şansele. Îi dădeau de fiecare dată 70%. Numai el ştia cât a muncit pentru ele…Dar dacă ăia în mantii negre nu ştiu aritmetica aşa bine ca el?! Şi acum, cu semnul asta rău din Urali, gândurile sumbre începură să-i ridice solzii de pe spate …Liniştit,Becali aflat la transhumanţă în Dubai, studiind almanahele turistice ale ţărilor care nu fac extrădări, află şi el ştirea. Bisericos fiind, întelesese de îndată că pe asteroid îl cheamă Ajax şi că Steaua lui apusă ca o pitică albă, nu va fi cu nimic mai altfel decât bietele geamuri ruseşti în calea pietroaielor marţiene. Doar Vadim bănuia din surse sigure că secuii s-au cocoţat pe Lună pe partea nevăzută zona transilvană, neostoiţi de pofta de pământ şi trag cu praştia înspre patrie, dar au confundat Carpaţii cu Uralii, aşa că s-a ascuns preventiv sub masă, legat la ochi cu tricolorul, unde stă de obicei când îl apucă curajul patriotic. Ajuns în postul de comandă de sub macramé, începu să repete mecanic datele de naştere ale domnitorilor romăni crezând că e la Maruţă pe canapeaua înflorată de unde se lupta eroic cu hoardele zăvorene, moculene si hune.

În timpul ăsta, Turcescu, invitat de Băsescu în propria-i emisune, a descoperit un alt metorit care plana de ceva vreme printre nori, în dreapta spaţiului aerian român, dar care refuza să coboare cu picioarele pe pamânt. Enigmatic, meteorologul de serviciu, celebrul căpitan de cursă lungă a telegrafiat doar atât din forma şi aspectul acestuia: ” E prezidenţiabil, are 40 de ani şi e din PDL”. Cât ai clipi, ungurenii si nemţenii au dat iama în dosarele de evidenţa populaţiei să afle cine-i mişelul acela ce atentează la viitorul lor politic?! Şi din secunda urmatoare, toţi calculacii şi prezicătorii şi de dreapta şi de stânga şi mai ales de aiurea au început să-şi dea cu parerea, uitând şi de geamurile sparte de nervosul asteroid din Urali şi de carnea de măgar vândută la preţ de antricot şi de pretul benzinei care concurează gramul de aur.

În toată agitaţia asta, doar un român dormea liniştit şi dus. Se întorsese din nou pe partea stângă pe care dormea de obicei cel mai bine . Doar el avea certitudini convins fiind că va candida la prezidenţiale incă de pe vremea când îl cautau prin Deltă sa îl aducă, cu forţa la servici. Sub pernă ţinea încă bucata de A4 pe care zace semnătura lui şi a lui Ponta de când s-au reprodus politic întru fericirea maselor aflate in delir. Dovada!- cum ar zice Tanti Lenuţa, decedată în rafala de la Târgovişte , era chiar sub perna lui atât de încercată de capul senatorial. Aşa că nu işi putea imagina vreo îndoială, chiar dacă tocmai se visase că era la Sfântul Teolog Gâdea din Anteni, în e-misiune, şi acesta îi prezise temător cum că ştia din ceva pslami felul cum ar arăta portretul tip- profil stânga- al catindatului prezidenţiabil: „Cică ar fi unul frumos ca Stolojan, care vorbeşte cu <Bă!> şi e medic primar în Bucureşti”